Intrebari si raspunsuri

Dacă Vă este de folos informația primită puteți sa aduceți aportul Dvs. în susținerea acestui site.
Pentru aceasta e suficient sa cumpărați o cartelă de reîncărcare Moldcell de 20 sau 50 de lei și (fără ca s-o folosiți) să plasați aici un comentariu cu numarul pentru reincarcare. În acest mod creatorii site-ului vor fi răsplătiți pentru munca depusă și informația care Vă este oferită.

 

Puteti lasa aici o intrebare la care ne vom stradui sa publicam cit mai curind  rapunsul.Întrebări frecvente

Întrebare: Cum se solicită informaţii despre stadiul dosarului?
Răspuns:
Informaţiile legate de stadiul dosarului sunt furnizate, în mod expres, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire adresată ANC sau personal.

Întrebare: Cum se comunică ordinul de acordare a cetăţeniei române?
Răspuns:
Ordinul de acordare a cetăţeniei române se comunică solicitantului prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Întrebare: Care este termenul legal de avizare a cererii de redobândire a cetăţeniei române?
Răspuns: Termenul legal de avizare a cererii de redobândire a cetăţeniei române este de maximum 5 luni de la data la care se constată că dosarul este complet. Dosarul este complet în momentul în care se constată că actele sunt depuse în integralitatea lor, sunt valide, şi s-au obţinut toate avizele de la instituţiile cu care ANC conlucrează.

Întrebare: Care sunt etapele următoare în vederea obţinerii documentelor de identitate?
Răspuns: După obţinerea certificatului de cetăţenie, persoanele se vor prezenta la Oficiul Stării Civile, pe raza localităţii în care îşi au domiciliul, în vederea transcrierii în limba română a tuturor actelor de stare civilă.
Pentru cei cu domiciliul în Bucureşti, singurul Oficiu de Stare Civilă la care se pot adresa este cel situat în Sectorul 1, strada Mareşal Averescu nr.17.

Cei care au domiciliul în alte localităţi din ţară, se vor prezenta la Oficiul de Stare Civilă al reşedinţei de judeţ (ex.: judeţul Iaşi – la Iaşi; judeţul Vrancea – la Focşani; judeţul Prahova – la Ploieşti).

După transcrierea documentelor de stare civilă în limba română, persoanele se vor prezenta la Biroul Evidenţa Persoanei, situat în localitatea în care îşi au domiciliul, cu următoarele documente:

– certificatul de naştere, original şi copie;

– certificatul de căsătorie, dacă este cazul, original şi copie;

– hotărâre de divorţ, dacă este cazul, original şi copie;

– actul de proprietate, original şi copie. În cazul în care persoana nu este titularul spaţiului de locuit este necesară prezenţa proprietarului pentru a-şi da acordul.

– documentul prin care se atestă achitarea contravalorii cărţii de identitate, în valoare de 7 lei. Aceasta se achită la oficiile poştale, la CEC, direct la ghişeu sau, pentru Bucureşti, la Direcţia Generală Impozite si Taxe Locale – Sector 1.

– timbru fiscal sau taxă de timbru în valoare de 4 lei.

La înmânarea cărţii de identitate se restituie lucrătorului de la Biroul Evidenţa Persoanei permisul de şedere temporară

Întrebare: Când se depune jurământul de credinţă faţă de România?
Răspuns: În termen de 3 luni de la data comunicării ordinului preşedintelui ANC de acordare sau redobândire a cetăţeniei române, persoanele care dobândesc sau redobândesc cetăţenia română vor depune jurământul de credinţă faţă de România.

Întrebare: Când se eliberează certificatul de cetăţenie română?
Răspuns:
După depunerea jurământului, Comisia pentru Cetăţenie eliberează certificatul de cetăţenie română.

Întrebare: Unde pot fi depuse cererile pentru redobândirea cetăţeniei române?
Răspuns: Cererile pot fi depuse la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie precum şi la Birourile teritoriale pentru cetăţenie din Iaşi, Galaţi, Suceava, Timişoara şi Cluj-Napoca, fără a fi nevoie de un permis de şedere pe teritoriul României.

Întrebare: În ce condiţii se pot depune cereri printr-un reprezentant legal (mandatar sau avocat)?
Răspuns: Cererile se depun printr-un reprezentant legal doar în cazuri temeinic justificate medical prin acte doveditoare.

 

Leave a comment

417 Comments.

 1. am o intrebare-E CORECT ,CA DE LA 1 IULIE LA BUCURESTI NU VOR FI PRIMITE DOSARELE PENTRU REDOBINDIREA CETATENIEI ROMANE?DACA CAZIERUL ROMAN E ELIBERAT DE INSPECTORATUL DE POLITIE DIN SUCEAVA SE POATE DEPUNE DOSARUL IN ORICARE CENTRU DIN ROMANIA?

  • Nu exista informatii oficiale referitor la suspendarea primirii dosarelor la Bucuresti. Cazierul juridic e valabil in toata tara.

  • Sirghii Valeriu

   Buna ziua ma ceama Valeriu am depus laChishinau 2011 in decembrie cum sa aflu sa ma controlez

  • Buna ziua! Imi poate cineva zice cit timp dureaza de la depunerea cererii de prelungire a juramintului??? A fost depasita limita de 3 luni, pentru depun,juramintului. Am scris 3 scrisori rec.cu aviz cu cererea de prelungire. Dar a trecut deja 4 luni si nu primesc nici un raspuns(((

 2. Multumesc

 3. Mai am o intrebare. Daca in cazierul judiciar la rubrica locul nasterii e scris localiatea in care ai acuma domiciliul si nu locul unde te-ai nascut e valabil?

 4. buna ziuya imi poate zice cineva cum pot sa obtin un pasaport roman

 5. buna ziua imi poate zice cineva procedura p-u a putea obtine cetatenie romana…(va rog frumoos mult)

 6. am dosarul depus in 2003 impreuna cu sora mea, diferenta este domiciliul, ea fiind cudomiciliul stabilitin romania in urma reactualizarii dosarului in mai 2009 a primit aviz pozitiv in aprilie 2010 si deja a depus la buletin. eu cu domiciliul stabilit in strainatate nu gasesc informatia despre depunerea juramintului, listele celora care tre sa depuna juramintul la noi la Chisinau? unde poate fi urmarita lista pentru juramint la chisinau. mersi anticipat

 7. http://www.vreau-cetatenie.eu – Totul despre redobandirea cetateniei romane!

 8. buna siara,am si eu o intrebare parinti mei si bunici sint nascuti in raionul Kotovsc,dar acuma sa schimbat Hincesti,spunetimi varog care deja au trecut prin asa situati ca la mine cum e corect?sa scriu Kotovsc ori Hincesti.si ultima intrebare tatal meu este in adeverinta de nastere Gheorghi dar in acel de deces e scris Gheorghii cu doi de i,si mai zis o prietina ca corect este Gheorghe.puteti sa spuneti cum sa procedes?me4rsi anticipat

 9. Spuneti va rog am depus cerere la arhiva sa-mi dea certificat de nastere a lui bunelul care este din anul 1917, dar mi-au dat un AVIZ ca nu a fost gasit, pot folosi acest AVIZ in locul certificatului de nastere, la depunerea actelor pentru cetatenie romana?

 10. Buna ziua. Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu citeva raspunsuri la intrebarile mele. Eu, Ceban Iurie, domiciliat in R. Moldova, deja cetatean roman din iulie 2009, vreau sa ma casatoresc in toamna anului 2011 cu o persoana care nu are cetatenie romana, de asemenea originara din R. Moldova, dar vrea sa o obtina. Spuneti-mi va rog care este procedura cea mai rapida de a redobindi:
  1. Depunerea dosarului acum (pina la casatorie) ?
  2. Dupa casatorie, procedura de reintregire a familiei?
  Multumesc anticipat.

 11. Buna. Ma numesc Mariana, si am depus deja juramantul pe 2 decembrie la Consulatul Romaniei de la Chisinau. Acum vreau sa obtin certificatul de nastere romanesc. Eu studiez in Romania, si acum ajung acasa abia peste doua saptamani ( cam in 21 decembrie), si stau pana pe 1 ianuarie, pentru ca trebuie sa ma intorc la facultate. Care este procedura de obtinere a certificatului de nastere roman? La depunerea de juramant mi s-a dat o informatie in care sunt enumerate lista de documente necesare pentru obtinerea de certificat de nastere. Am auzit ca acum trebuie sa te duci sa stai la coada pentru ca sa te programezi sa depui actele pentru certificat de nastere. Este adevarat? Eu imi fac griji ca nu o sa reusesc in cele doua saptamani cat stau acasa (chiar mai putin… dintre care multe o sa fie libere, din cauza Craciunui si Revelionului)sa mi se elibereze certificatul de nastere. Va multumesc anticipat de ajutor.

 12. vacarciuc angela

  am depus actele pentru redobandirea cetateniei romane in iulie 2008 la chisinau, as vrea sa aflu la ce etapa sunt.
  datele mele Vacarciuc Angela 11.05.1970 Moldova Balti nr.dosarului 8965
  mersi anticipat

 13. spunetimi varog.. cum pot sa aflu pe internet,, daca dosarul meu a ajuns la minister …. astept raspuns varog mult

 14. Dacă părinţii mei sunt divorţaţi, o să am nevoie de certificatul de naştere al ambilor părinţi?

 15. BUNA ZIUA, CUM POT AFLA IN CE STADIU SE AFLA DOSARUL MEU, L-AM DEPUS IN DATA DE 02.07.2010 LA SUCEAVA? MERSI

 16. viorica ciobanu

  salut!
  Ar putea mandatarul, avind procura, sa-mi ridice certificatul de nastere romanesc, si sa continue procedura pana la obtinerea pasaportului romanesc?

 17. viorica ciobanu

  Salut!
  Am depus juramantul de credinta Romaniei, acum ar putea mandatarul sa-mi continue procedura de obtinere a pasaportului roman?

 18. Am dat la CNP in noembrie dar numi vine nici un raspuns.Am fost la Ambasada si imi spun ca nustiu unde mii CNP-ul meu.Nu mil gasesc,dar ce fac cu aceia ca am platit pentru urgenta in 3saptamini.Eu am deja 4 luni si nici un raspuns. Nici banii sai eu din banca nu pot sai eu. Mau amajit cu cetacetiea Romina. Va multumesc.

 19. Buna ziua, impreuna cu sotul am depus actele pentru cetatenie, pe 16.04.2010.Va rog, cum as putea sa aflu in ce stadiu sunt acum dosarele noastre. Mersi anticipat

 20. ce akte necesare sunt pu depunerea dosarului pu cetatenie romana pu moldoveni???

 21. sora mea si fratele sunt cetateni ai romaniei m mult de 10ani..

 22. As vrea sa aflu adresa,oralul de lucru si telefonul la organizatia unde se poate transcri actele pentru cet.romana.e posibil de urgentat transcrierea actelor? care sint preturile la transcriere in regim normal si regim de urgentare?

 23. egzista monitor oficial ca sa putem urmari actile ori alt ceva in jenul acesta

 24. Buna ziua,am cetatanie romana din 2005.Am fost la Consulatul Romaniei de la Chisinau sa le fac fetelor mele pasapoarte care au virsta de 17ani si 15ani, ficele au certificate de nastere romanesti ,la Consulat mi-au zis ca trebue atestare pentru ambile fiice am facut atestarea am asteptat 45 de zile lucratoare si mi-a venit refuz la aceasta atestere.Fara aceasta atestare nu pot face fetelor pasapoarte.Cum sa procedam mai departe?

 25. salut am trimis scrisoare recomendata la bucuresti nan primit nici un raspuns astept deacu 3 luni as dori sa flu la ce stadiu se ala dosarul meu..nr.d-lui63483RD/2010…cojocari igor pavel 30.11.78..mersi

 26. care este termenul pentru a face pasaportul roman ? ( bineinteles dupa primirea cert de nastere cu cnp ) se mai fac pasapoarte intro zi??????????

 27. Buna Ziua! Am o intrebare…sau problema. M-am nascut in anul 1988. Parintii mei nu erau casatoriti, dar inainte mama a avut un sot. La data nasterii mele, sau mai bine spus la data eliberarii certificatului meu da nastere inca nu era divortat de primul sot. Deci am fost trecuta pe numele primului sot. Peste zece ani, deci in 1998 tatal meu m-a luat pe numele lui, dar numele mamei a fost din nou trecuta a primului sot, cu toate ca de mult erau divortati, si purta numele de fata. Deci intrebarea mea este, ca ce as putea sa fac ca numele mamei in certificatul meu de nastere sa fie cel de fata? Si au gresit la eliberarea certificatului meu de nastere? Merci anticipat!

 28. salut!am si eu o intrebare,parintii mei traiesc impreuna dar nu sunt inregistrati la oficiul de starea civila!de unde sa iau eu certificatul de casatorie sau divort daca nimeni nu-l are?

 29. salut!am si eu o intrebare,tatalui meu ia venit scrisoare in vederea depunerii juramintului de credinta fata Romania,cind a fost la ambasada Romina din Republica Moldova i-a spus ca nu-i in lista la ei,cei de la ambasada mi-au spus s-a scriu o scrisoare recomandata si deja a trecut ceva timp si nici un raspuns.spunet-imi va rog ce sa fac?

 30. Salut !!
  sunt inclus in ordin p/u cetatenie Romama din 25/03/11..dar inca nu am primit nici o scrisoare p/u juramint…
  locul de trai am declarat in Moldova, acum locuiesc Grecia,
  Ce tebuie sa fac ca sa dau juramintul in Gr si sa continui actele tot aici?? merci…

 31. Şirovschi Victor

  Am depus actele,pentru redobindirea cetataniei Romine ‘,patru persoane,eu,sotiea si doi feciori.Eu si feciorul Nicolae am primit cetatanie Romina,ordinul N143din data de 16.03.2011.Insa sotiea si feciorul Vladimir nu au primit,Deci intrebarea mea este,daca ei au primit refuz,din ce cauza? Mersi.

 32. Buna ziua!spuneti va rog cum pot sa aflu stadiul dosarul mai precis cum sa si unde sa trimit scrisoarea recomandata?

 33. salut, am depus dosarul pentru cetatenie, intre timp m-am casatorit schimbindu-mi numele de familie, care sunt consecintele schimbarii numelui de familie la momentul dobindirii cetateniei

 34. Buna!!! Bunika kinva a fost cetatzean al Romaniei!!!Eu akum detin buletinul de inscriere la biroul populatiei 1943 al bunicii, poate sa ma ajute el ku ceva??? Multumesk

 35. B.Z.!Cine stie sigur,daca ambii parinti au cetatenie cu viza de resedinta la Bucuresti, copilul minor poate obtine pasapotrul la consolatul din Chisinau,avind toate actele in ordine. Multumesc anticipat!

 36. Cum pot afla daca mi s-a acceptat cererea de redobindire a cetateniei daca am depus actele in 2010?

 37. Salutare natiune!
  1.Cine imi poate spune daca in Galati pot sa depun la transcrierea actelor (certificat de nastere si casatorie)?
  2. Cind se pot depune actele?
  3. Cit costa aceasta procedura?
  4. In cit timp se fac?
  5. Cit costa Pasaportul Roman?
  Va rog cine cunoaste sa ma informeze.
  Mersi anticipat

 38. buna ziua parintii mei sunt decedati tatal din anul 1942 si mama 1950 de ce acte am nevoie pentru a depune actele la cetatenia romina?multumesc.

 39. in cit timp se poate de redobindi certificatul de nastere dupa depurea juramintului

 40. Buna ziua. Am depus documentele pentru redobindirea cetateniei in ianuarie 2011, spuneti-mi va rog cum as putea afla la ce etapa de pregatire sunt documentele mele!!! Multumesc!!!

 41. Daca duplicatul certificatului de nastere este eliberat in urma cu 3 ani, mai este valabil pentru depunerea actelor sau trebuie sa scot altul de la arhiva?

 42. Am o intrebare, daca parintii ambii sunt decedati-mama e nascuta pe 5 iunie 1940, iar tatal-in 1938-este necesar de prezentat doar certificatele lor de deces si de casatorie sau si cele de nastere pentru aplicarea la cetatenia romana? Multumesc anticipat!

 43. buna seara.Sotul a depus documentele pentru redobindirea cetateniei pe 20 iulie 2010,as putea sa stiu in ce situatie e dosarul?Va multumesc anticipat.

  • Ce nume prenume are sotul ?
   ORDINE ALE AUTORITATII NATIONALE PENTRU CETATENIE
   http://cetatenie.just.ro/Home/ORDINEANC.aspx

   http://cetatenie.just.ro/
   Informaţiile legate de stadiul dosarului sunt furnizate, în mod expres, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau personal.
   Coordonatele de contact ale Autorității Naționale pentru Cetățenie
   Adresa: Strada Smârdan nr.3, sector 3, Bucureşti, cod postal 030071(accesul publicului este permis prin strada Blănari, vis-a-vis de biserica Sf. Nicolae Șelari)
   Program:
   · PETENŢI ŞI MANDATARI: în zilele de LUNI ŞI MIERCURI între orele 9.00-16.00
   · AVOCAŢI: în zilele de MARŢI ŞI JOI între orele 09.00-16.00

   Reprezentarea prin mandatar cu procură specială şi autentică în vederea depunerii cererilor de acordare, redobândire şi renunţare la cetăţenia română va fi permisă numai în cazul în care mandantul se află într-o situaţie medicală cu caracter permanent care determină imposibilitatea deplasării la sediul instituţiei, fapt dovedit cu acte medicale care vor însoţi procura. Mandatarul este soţul /soţia sau rudă până la gradul 4 inclusiv cu mandantul.

   Programul de lucru cu publicul pentru depunere şi înregistrare dosare, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 9 – 17.

 44. Buna ziua! Cine poate sa-mi spuna cum pot sa scimb permisul auto din MD in RO. Va multumesc anticipat

 45. Am o intrebare.Sunt cetatean al republicei Moldova.Eu ma aflu peste hotare,in Mare Britanie.am sanse,sa depun pentru cetatenie Romina in misiunea diplomatica a Romaniei in Marea Britaniei?
  Va multumesc anticipat

 46. spuneti-mi va rog daca tatal meu s-a nascut in anul 1931 acum eu ca sa obtin cetatenie este suficiend ca sa iau adeverinta de deces al tatalui sa e nevoie si ale bunicilor . multumesc

 47. buna ziua.ma numescBizdiga Carolina am dat la cetatenie romana in 2009 din Chisinau cum pot afla vreo informatie in privinta acestei cetatenii?

 48. buna ziua.ma numesc vlad.am depus cerere pentru redobindirea cetateniei romine la data de 08 12 2010.As dori sa aflu in ce stadium este dosarul meu,nr dosarului 159461.va rog sa ma ajutati.mutumesc

 49. am depus aktele la ambasada de la kisinau impreuna ku kopii kopii deja au primit dar la mine nustiu cei ku dosarul 18160 /rd/ 2010 BOTNARI VEACESLAV 17 06 1959 cine stie kum si ce sa poate de aflat va rog sa ma ajutati

 50. Am depus juramintul de credinta Patriei , spuneti Va rog daca pot depune actele la Galati pentru CNP , certificat de nastere, certificat de casatorie , sotul fiind decedat ? Mi s-a spus ca in astfel de cazuri pot obtine actele numai la Bucuresti?

  • cei din diaspora primesc cnp-ul doar la Bucuresti sau prin consulat. dar daca aveti resedinta in tara puteti solicita autoriatatile locale p/u a obtine cnp

 51. Va rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea: Este adevarat ca din luna august 2011 nu mai este posibila depunderea dosarului ptr Redobindirea cetatenie romine prin MANDATAR PRIN PROCURA? Am inteles ca pina acum era posibil acest lucru la Bucuresti. Noi ne aflam uin strainantate ilegal, nu putem depune dosarul aici la Consulat, dar intr-un timp toti au inceput sa faca procure la ambasada Moldovei pentru redobindirea cetateniei. De la mai multe persoane am auzit ca nu mai este posibil acest lucru. Am cautat pe forumuru si nu am gasit nici o modificare a legii in acest sens. Va multumesc anticipat.

 52. Va rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea: Este adevarat ca din luna august 2011 nu mai este posibila depunderea dosarului ptr Redobindirea cetatenie romine prin MANDATAR PRIN PROCURA? Am inteles ca pina acum era posibil acest lucru la Bucuresti. Noi ne aflam uin strainantate ilegal, nu putem depune dosarul aici la Consulat, dar intr-un timp toti au inceput sa faca procure la ambasada Moldovei pentru redobindirea cetateniei. De la mai multe persoane am auzit ca nu mai este posibil acest lucru. Am cautat pe forumuru si nu am gasit nici o modificare a legii in acest sens. Va multumesc anticipat.

 53. spuneti va rog pot sa fac procuera mamei sa depuna la redobindirea cet.romine.eu sunt in srainetate ilegal aici nu pot sa le depun mersi mult

 54. BUNA ZIUA! AS PUTEA AFLA IN CE ZILE ALE SAPTAMINII SE POT DEPUNE ACTELE PENTRU CETATANIE??????

 55. Vă rog să-mi răspundeți la întrebarea: Este adevărat că doar pînă la 25 august 2011 este posibil de depus actele pentru dobîndirea cetățeniei române?

 56. De la ANC mi sa comunicat ca cererea mea privind redobândirea cetăţeniei române va fi analizată de către Comisia pentru cetăţenie în ședința din data de 30.06.2011.Cum sa aflu daca mi-au aprobat cererea sau nu

 57. Buna ziua!va rog sa-mi dati un raspuns.Eu am depus dosarul la Iasi la cetatenia Romina in data 10.12.2010 nr.54673/RD/2010 mi sa spus ca voi primi o scrisoare peste 8 luni sa depun juramintul.Vreau sa stiu la la ce nivel este dosarul meu.Va multumesc mult

 58. sint in strainatate cum sa aflu daca pot primi certificatul de nastere si cnp

 59. Buna ziua ,am depus documentele pentru cetatenia romina in luna iunie si pina in prezent nu am primit numarul la dosar

 60. hey salut!! ash putea afla unde se gasesk listele persoanelor care tbuie sa depuna juramantul viitorul apropiat??

 61. spuneti-mi va rog , daca parintii sunt divortati , este nevoie de actul de casatorie si cel de divort

 62. Va rog mult sa ma ajutati. Este cit se poate de urgent. Sunt cetatean al RM si am colectat toate actele de stare civila necesare pentru redobindirea cetateniei romane, dar in privinta la doua din ele am foarte mari dubii. Este vorba despre certificatele de nastere al meu si al mamei. Dupa cum am mentionat mai sus sunt cetatean al RM, dar sunt nascut in Federatia Rusa (evident fosta Rusie din URSS) (1985) si, respectiv, am certificat de nastere de tip sovietic in limba rusa. Mamica mea la fel este cetateana a Republicii Moldova si este nascuta in Uzbekistan (in fosta URSS) iar certificatul ei de nastere la fel este de tip sovietic completat in limba rusa. Doresc sa redobindesc cetatenia romana pe linia tatalul, adica buneii. Va implor sa ma ajutati cum trebuie sa procedez in asa caz? Vor fi acceptate certificatele de nastere mentionate mai sus de autoritatile romane in traduceri legalizate la notar sau exista o alta procedura…

  Va multumesc anticipat pentru receptivitate.

 63. Buna ziua.
  Spuneţi-mi Vă rog cineva cocnret,în cît timp se aplică menţiunile pe certificatul de naştere la Bucureşti ,ori terbuie programare?
  /menţiuni că soţul este decedat/

 64. Buna ziua,cautatima va rog daca sint in lista de a primi certificatul de nastere,am dat juramintul cu 5 luni in urma,si cit ea este valabila.

 65. Buna ziua,deacum am primit certificatul de cetatanie aproape cu 5 luni in urma, as vrea sa stiu peste cit timp pot primi certificatul de nastere si daca este oare care termin? VA multumesc.

 66. Buna ziua,Sunt cetatean al RM.Sivreau sa redobindesc cetatenia romana si am asa intrebare pe taticul il cheama Vasile, dar in buletinul meu de identitate si pasaport in rubrica Patrimoniu este scris Vasilii. Aceasta este o greseala?este nevoie sa fac rectificare in buletin?

 67. Salut!
  Situatia mea este urmatoarea: Un urma cu vrio 12-14 ani tatal meu a depus actele de redobindire a cetateniei romine pantru el si mine (eu aveam vrio 10), timpul a trecut si nu am obtinut nici o stire si sa uitat. Anul trecut eu deja am depus actele inca o data la Iasi si recent am primit o scrisoare recomandata din partea Comisiei de verificare in care sa mentionat ca procedura de verificare a fost sistata din cauza ca eu deja am obtinut cetatenia romina inca in anul 2000. Asa ca as vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a obtine certificatu de cetatenie.

 68. Buna ziua! Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati… Am depus doasarul exact in acelasi moment cu sora mea pe data de 26.01.2011 la Bucuresti, si iata, ca sora mea a primit aviz pozitiv deja cu doua saptamini in urma, insa eu continuu inca sa mai astept… cum pot sa aflu care e starea doasarului meu???, si daca este vre-o problema, daca am refuz?????…Multumesc

 69. Salutare.Vrem sa depunem toata familia actele pentru redobandirea cetateniei. Fiica mai mare deja a implinit 14 ani, trebuie sa aiba buletinul de identitate sau nu e necesar?

 70. am depus juramantul de credinta in spania la consulatul din zaragoza spuneti mi va rog cum pot sa obtin certificatul de nastere si cnp ul avand in vedere caeu am resedinta in moldova glodeni…multumesc frumos

 71. pentru depunerea documentelor la Ambasada este nevoie si de pasaport strain?

 72. BUNA ZIUA, CUM POT AFLA IN CE STADIU SE AFLA DOSARUL MEU, L-AM DEPUS IN DATA DE 02.02.2011 LA BUCURESTI? MERSI

 73. Buna ziua. As dori sa intreb daca este adevarat ca dosarele se pot depune pina pe deata de 15 decembrie 2011?

 74. as vrea sa stiu si eu daca m-am gasit in lista cu ordinul pt aprobarea cererii de redobandire a cetateniei ce trebuie sa fac mai departe. pot sa ma programez pt depunerea juramantului sau trebuie sa astept scrisoarea de la ei?

 75. ajutati-ma! am depus dosarul pentru redobandirea cetateniei in februarie 2010 la Chisinau. in ordin nu am aparut, dar cred ca va fi degraba.recent m-am casatorit si mi-am schimbat numele dupa cel al sotului. ce trebuie sa fac pina sau dupa ce va aparea ordinul? care e procedura? cit dureaza?

 76. Ma numesc Bet Ana a.n. 1989. Vreau sa depun dosarul pentru redobindirea cetateniei romane si am o problema: bunelul de pe linia tatalui meu este nascut in 1935, decedat in 1991, iar bunica este nascuta in 1942 si traieste si in prezent. Eu trebuie sa perfectez acum actele pentru strabunei sau nu? In arhiva putin probabil ca o sa gasesc acte care atesta asa persoane ca strabuneii mei, pentru ca ei sau nascut inainte de 1900. Poate gasesc actele lor de deces si de casatorie, in caz contrar cum pot sa urmez mai departe calea de depunere a dosarului..

 77. Aş vrea să ştiu care este modalitatea sau chear şi lista actelor necesare de redobîndire a cetateniei române in caz cînd un parinte are cetăţenie româna.Vă mulţumesc anticipat,aştept răspuns la poşta electronică.

 78. am si eu o intrebare,am depus cerere de redobandire a cetateniei romane in anul 2000.data programarii pentru eliberarea pasaportului a fost pe 20.09.2000.din mai multe motive nu am putut sa ma prezint.ce trebuie sa fac acum ca sa redobandesc cetatenia?se pastreaja actele in arhiva sau trebuie depuse din nou?

 79. Buna ziua! Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati… Am depus doasarul exact in acelasi moment cu sora mea pe data de 26.01.2011 la Bucuresti, si iata, ca sora mea a primit aviz pozitiv deja cu doua saptamini in urma, insa eu continuu inca sa mai astept… cum pot sa aflu care e starea doasarului meu???, si daca este vre-o problema, daca am refuz?????…Multumesc

 80. Buna ziua! Am si eu o intrebare, am depus dosarul ptr redobindirea cetateniei la Trieste in Italia, unde trebuie sa caut ptr a vedea starea dosarului si cum pot afla nr dosarului?????????? Multumesc!

 81. Buna ziua.Ma numesc Natalia aş dori sa va ıntreb ceva daca puteti sa ma ajutati cu ceva….eu sunt casatorita ın strainatate dar ınca nu am obtinut cetateniea tarii unde ma aflu aş dori sa depun actele pentru cetateniea romına de aici din tara unde ma aflu dar am o problema parintii mei sunt divortati de mult timp dar eu de ceva timp am trecut pe numele de familie al mamei mele dar cetateniea aş dori sa o eau din partea tatalui adica a bunicilor şi cei de la starea civila au comis o greşeala la schimbarea familiei pentru asta trebuie sa trec ınapoi ın numele de familie al tatalui meu ori trebuie doar sa ındrept greşeala facuta de ei ori pot sa meg aşa mai departe va rog frumos sa ma deşteptati ın cazul asta sunt derutata ce sa fac şi cum sa fac familia nu o pot schimba ca sunt casatorita e imposibil cred…şi daca sunt casatorita trebuie şi actele sotului sa le prezint cumva ori doar eu pot sa dau la cetatenie?…va rog mult sa ımi raspundeti şi va multumesc mult….

 82. salut putet sami spunet!ma pot programa la juramin cu numarul de orden 1154 multumesc.

 83. Salutare, va rog sa-mi spuneti cum sa aflu in ce strae se afla dosarul meu depus in ianuarie 2011, ca de acum e decembrie 2011 si nu am nici un rezultat?

 84. as vrea sa stiu si eu daca m-am gasit in lista cu ordinul pt aprobarea cererii de redobandire a cetateniei ce trebuie sa fac mai departe. pot sa ma programez pt depunerea juramantului sau trebuie sa astept scrisoarea de la ei?

 85. am depus dosarul la Chisinau in luna mai vreau sa aflu la ce stadie se afla dosarul meu.

 86. mam gasit in lista de ordine ce trebue sa fac?

 87. buna yiua.as vrea sa aflu numarul dosarului depus la 16.05.2011

 88. as vrea sa stiu si eu daca m-am gasit in lista cu ordinul pt aprobarea cererii de redobandire a cetateniei ce trebuie sa fac mai departe. pot sa ma programez pt depunerea juramantului sau trebuie sa astept scrisoarea de la ei?

 89. intrebarea este asa ) unde pot sa ma adresez da a primi tot inyrun timp de 3 luni va rog sa raspundeti cit mai curid

 90. Va rog sa-mi spuneti daca in certificatul de nastere roman, eliberat recent de catre Consulatul Romaniei, Cahul, lipseste o semnatura, se permite ca parintii titularului sa se adreseze cu actul in cauza pentru a rezolva problema? Actul a fost respins la Sectia Pasapoarte, Bucuresti, iar termenul pentru depunerea actelor este 22.12.2011. Titularul se afla la munca in Italia. Va multumesc anticipat.

 91. :?: Va rog sa-mi spuneti daca in certificatul de nastere roman, eliberat recent de catre Consulatul Romaniei, Cahul, lipseste o semnatura, se permite ca parintii titularului sa se adreseze cu actul in cauza pentru a rezolva problema? Actul a fost respins la Sectia Pasapoarte, Bucuresti, iar termenul pentru depunerea actelor este 22.12.2011. Titularul se afla la munca in Italia. Va multumesc anticipat.

 92. buna ziua.am si eu o intrebare sint casatorita cu cetatian roman de 3 ani am depus dosarul pentru dobandirea cetateniei in ianuarie anul acesta peste cat timp pot sa primesc cetatenie? eu sant cetatianca moldoveanca si parintii au fost cetateni romani

 93. BUna ziua, am o intrebare si eu la d-stra am depus dosarul cu toate cele necesare in luna mai 2011 si pina in prezent nu am primit nici o scrisoare de infermare cum as putea sti care este soarta dosarului meu si la ce etapa se afla. Multumesc anticipat

 94. Buna ziua!Rog mult sa ma consultati cum sa procedam in urmatorul caz:sotul in sfirsit a fost inclus in ordunul pentru redobindirea cetateniei,si s-a prezentat la consulatul roman din chisinau ca sa urmeze procedura de mai departe.Acestia din urma au depistat in ziua prezentarii ca in certificatul de nastere,in baza caruia a fost emis ordinul,denumirea localitatii e indicata cu s in loc de s cu virgula,si cica nu se mai poate schimba nimic caci ar urma sa-si modifice toate actele, iar ei nu pot modifica nimic in ordin,deci intr-un fel reiese ca nu mai poate merge mai departe sau cum?Spuneti-mi va rog cum sa procedam in cazul dat,data cunoasteti.Multumesc anticipat.

 95. Salut.Am si eu niste neclaritati,va rog mult sa ma ajutati..Daca bunicii mei sint nascuti dupa anul 1940(bunicul 1942;bunica 1946)voi putea sa imi fac si eu pasaport romanesc?sau trebuie si certificatele de nastere,casatorie,deces a strabuneilor?

 96. eu ca fiu asi putea sai depun actele mamaei la bucuresti ……..?

 97. buna la toti…as vrea sa aflu cind vor aparea ordinile din 2012

 98. Buna ziua!Am depus dosarul in mai Borisov Mihai 21.11.1987 si Coca Silivia 04.03.1986 am dori sa aflam in ce stadiu se afla dosarul.Va multumim.

 99. Buna ziua.Cand am fost sa ma programez pentru a depune juramantul,mi s-a spus ca in ordinul emis pe numele meu este gresala in certificatul de nastere(numele mamei este Marina dar acolo e scris Mariana).Am trimis scrisoare pe 05.12.11dar raspuns asa si nu am primit.Ce sa fac?pe 14.02.12 expira termenul de programare pentru juramant.nr.dosaruluimeu 155077/2010.Multumesc

 100. am o intrebare cum pot sa aflu kodul dosarului eu am depus actele pe data 01 08 2011

 101. cum pot sa stiu daca e prietenul meu in nr de ordine 202 din 2011_04_20 shi daca nui altcineva..am pierdut nr de la dosar..

 102. Buna ziua, alutati-ma va rog, am primit scrisoare recomandata de la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie si o trebuit in timp de o luna s-o iau de la posta caci daca nu o iau de la posta in timp de o luna scrisoarea pleaca inapoi la Rominia Bucuresti, deci asa si nu am dovedit s-o iau si nu stiu ce mi-au scris, ce pot face mai departe? cum sa le dau de stire ca pur si simplu nu am dovedit so iau de la posta (dar nici nu am stiut ca trebuie sa iau scrisoarea in timp de o luna, cum vor proceda ei mai departe??? ajutatima va rog frumos. Mersi anticipat!!! Olga\Moldova\or.Chisinau\23.01.2012

 103. Buna Ziua.Va rog mult,sa imi raspundeti la o intrebare.Am depus actele la ambasada din Balti la svirsitul lui august 2011,cum pot sa aflu daca dosarul meu este cercetat. :?:

 104. Buna ziua, spuneti-mi va rog,in cazul in care tata e decedat pot depune certificatul de nastere ,a lui,obtinut cu un an inaintea decesului sau e necesar sa obtin anume extrasul de pe nastere?P.S.dosarul a fost refuzat ca lipseste nasterea.

 105. unde as putea afla ce este cu dosarul meu pentru permis de mic trafic, am depus actele mai mult de 2 luni in urma si inka nu am raspuns. multumesc

 106. buna ziua!puteti sa ma ajutati va rog!bunicii mei sunt nascuti dupa 1940,respectiv trebuie sa reconstitui certificatele strabunicilor,ei fiind decedati.spuneti-mi de unde pot lua certificatele de deces ale strabunicilor?

 107. spunetimi va rog cu asa o intrebare eu am depus tote acctele pentru a redobindi cetateniia romina am de acum 8 luni si nu mia venit sa dau juramintul cum sa aflu daca mi a esit ordinul va rog daca puteti sa ma ajutati data cind am depus actele 22.06 2011

 108. am uitat sa spun depunerea actelor am depus la ambasada romina chisinau inca odata va rog din tot sufletul trimitetimi cit mai repede un raspuns

 109. seara buna…..imi poate raspunde cineva….-pot trece frontiera in baza certificatului de cetatenie,.?

 110. sau ..mai bine zis,de care acte voi avea nevoie p/u a trevarsa frontiera din md..in ro….sint posesor de certificat de cetatenie si cel de nastere rom…..multumesc.

 111. Pentru redobindirea cet.Pot prezenta la cosulat certificatul de deces al tatalui si AVIZ constatarii lipsei actului de nastere in rejistrele an 1932 -1944.de la Serviciul Stare Civila. Aceeas situatie si la mama. ea are buletin de identitate,si certificat de casatorie, certificat de nastere este aceeas situatie este eliberat AVIZ privind constatarea lipsei actului de nastere.Pot aceste acte sa demonstreze dreptul la redobindirea cetateniei Romine.

 112. Daca inivitatia e valabila pe jumate de an si am obtinut deja o viza de 10 zile in baza ei, invitatia mai este valabila pt a obtine si alte vize ??

 113. salut ,cine imi spune cum as putea sa scriu scrisoarea pentru a urgenta dosarul,mersi.

 114. cum sa scriu scrisoare de urgentare cine ma ajuyta,multumesc.

 115. Va rog sa mi ajutati, am depus juramintul in noiembrie 2011, dar n-am avut ocazia de a da documentele pentru transcrierea certificatului de nastere. Intrebare e oare este o perioada limita de a transcrie certificat de nastere dupa ce ai dat juramint?

 116. buna cum as putea sa vad la ce etapa imi este dosaru p-ru cet.rom

 117. salut, ma ajuta cineva? unde concret pot sa-mi ridic pasaportul romin? eu am depus documentele la Iasi si mi-au spus ca il ridic la Chisinau. merci anticipat

 118. Buna la toti, am o problema cu actele buneilor si nu mai stiu la cine sa ma adresez. Problema e ca stiu cind au decedat ei insa nu stiu cind s-au nascut. Am duplicatele de deces ai lor, insa acolo nu este indicat cind ei s-au nascut, la bunel scria ca avea 40 ani si localitatea unde s-a nascut tot nu este indicat, la bunica este numai localitatea si anul 1913 data nu este. Evident ca nimeni nu stie cind ei s-au casatorit se presupune doar anul 1947-1948, in 1948 a fost primul copil. Ei sunt din raionul Orhei. Pe linia tatalui nu este posibil deoarece este nascut in rusia. Poate cineva s-a mai confruntat cu astfel de situatii si stie din ce capat sa incep, pentru a cere un extras din arhiva trebuie sa le dai datele concrete pe care eu nu le am. Va rog frumos sa-mi dati unsfat. Va multumesc anticipat.

 119. Buna, am o intrebare. Eu deja am adevarinta de nastere romana. In septembrie eu implinesc 18. Este oare posibil ca eu sa-mi fac pasaport roman fara acordul parintilor sau nu? problema este ca parintii au divortat si numai tatal meu are cetatenie romana, mama nu, datorita lui am facut si eu adeverinta. daca pot sa fac pasaportul fara acordul tatalui atunci puteti sa-mi spuneti de ce documente voi avea nevoie? multumesc anticipat.

 120. Salut!as vrea sa ma informez……sunt ceteanca a REPUBLICII MD viitorul sot(romin) care este procesul ????cum evalueaza procedura cu acctele????in cit timp se gata!!!!??????’Multumesc frumos!

 121. Salut!as vrea sa ma informez……sunt ceteanca a REPUBLICII MD viitorul sot(romin) care este procesul ????cum evalueaza procedura cu acctele????in cit timp se gata!!!!??????’Multumesc frumos!

 122. maricica scoreni

  salut!! spuneti-mi va rog frumos, am depus dosarul la Ambasada la Chisinau si nu ne cumoastem numarul dosarului, cum il putem afla? va multumesc anticipat!!

 123. :sad: :sad: :sad: spunetimi va rog, cum pot sa ma programez la consulatul romaniei din balti,pentru a depune dosarul p-u redobindirea cetateniei…

 124. buna ziua! spunetimi va rog, cum pot sa ma programez la consulatul romaniei din balti,pentru a depune dosarul p-u redobindirea cetateniei…

 125. buna ziua am o atrebare daca eu sunt cu numele de tata an toate actele si parinti mei nau fost casatoriti dupa asta sau despartit si mama sa casatorit cu tatal vitreg drnu am fost schimbat dupa tatal vitreg cu numele lui ca sami depun actele ami trebuie certificatul de nastere al tatalui meu adevarat sau nu e necesar :oops:

 126. buna cum as putea sa fac o scrisoare sa aflu numaru la dosar si la ce stadie este

 127. Buna ziua , am nevoie de informatii urgent !!! am depus dosaul meu pentru cetatenie in Martie 2010, si am primut refuz, pot sa mai depun inca o data?
  multumesc mult

 128. cum putem afla daca este eliberat certificatul de nastere cu cenepeul

 129. am o intrebare…eu am depos aktele nio dat numaru la dosar si kind pun numaru ne apare alt om ..ce de fakut ?

 130. buna ziua, vreau sa aflu de ce nu apar ordinile anc 2012

 131. Buna ziua,spuneti va rog cum pot sa aflu in ce stadiie sint dosarele mele pentru cetatenie romana daca la momentul dat nu ma aflu in Moldova?Am depus documentele in decembrie 2011.Multumesc

 132. salut, eu sunt cetatea al R.MOLDOVA la moment locuiesc ın TURCİA şi aş dori sa depun dosarul cu acte pentru redobındirea cetateniei ROMANA la İSTANBUL, aş vrea sa ştiu daca este posibel.

 133. spuneti-mi va rog si mie in ce zile as putea sa-mi depun dosarul la iasi, ma intereseaza daca vineri si simbata se lucreaza!!!Multumesc anticipat

 134. hristos a inviat!!! am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei romina in 29.07.2011 suceava..as vrea sa aflu la ce stadiu de solutionare a dosarului ma aflu nr dosarului:48503 ciobanu veronica sau pe ce site pot gasi aceste informatii,caci pe site’ul ordine.eu nu pot gasi! multumesc anticipat!

 135. cum pot afla orarul sectiei de pasapoarte Iasi?

 136. Buna ziua. Ma numesc Juncu Maria, am primit Certificatul de Juramint in 2012 cu doua greseli ,l-am dat la corectare la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie la Bucuresti de doua luni in urma .Si nu am primit nici un raspuns .Unde m-as putea adresa? Multumesc anticipat!

 137. buna ziua! am o intrebare referitor la pasaportul roman,cand mi-am facut certificatul de nastere roman eram divortata si am primit certificatul de nastere RO in numele de famile de fata dar cetatania o primisem cu numele de familie a sotului respectiv si celelalte acte le am tot in numele de familie a sotului ,daca imi fac pasaport am inteles ca voi fi cu numele de familie de fata adica cel din certificatul de nastere RO dar eu as vrea sa am pasaportul roman in numele de familie a fostului sot deoarece si copii mei sant in numele de familie a sotului va rog sfrumos spuneti-mi ce trebuie sa fac?

 138. buna ziua dorim sa aflam ne sunt gata buletinile

 139. dosarele leam depus la sectorul de politie n 3

 140. Buna,sotul meu a iesit in monitor in august 2011,dintr-o mare prombema nu a putut sa vina de peste hotare acasa ca sa depuna juramint.ce se mai poate face?

 141. buna seara…….
  as vrea sa stiu cum as putea afla in ce stadie este dosarul meu depus la chisinau….

 142. Cum pot afla daca am refuz la dosar ori nu.

 143. astept de 2 ani.Si inca nu stiu in ce stare se afla dosarul.

 144. bogdan aurica

  buna am depus dosarul pentu cetatanie romina in data23.02.2011 nu am primit inca nici un raspuns rog sami fie verificat in ce stadie se afla dosarul meu multumesc.

 145. am o intrebare…..sunt din RM si sunt casatorita de 5 ani in RO cu cetatean roman….am un copil de un an…..nu am cetatenie doar carte de rezidenta……vreau sa stiu in caz de divotz…..cui ii ramane copilul?…..si daca mai pot ramane in RO?

 146. Spuneti mi va rog, daca am primit certificatul de nastere si vreau sa depun pentru buletin, mi-au cerut certificatul de casatorie!! intrebarea e bun acesta de la moldova(e in limba romina) sau trebuie sa-l transcriu ca si certificatul de nastere?

 147. am si eu o intrebare cum si pe ce sait ne programam la consulatul romin din bucuresti pentru a face certificatul de nastre si de divort

 148. va rog si eu sa-mi raspundeti dcaa cineva stie am d epus dosarul la Bucuresti,in aprilie 2011, acum am primit o scrisoare in care scrie ca procedura de solutionare a fost suspendata motivul nu este indicat.Cum sa procedez eu mai departe ? Si ce as putea face?

 149. buna, am primit raspuns ca dosarul meu a fost suspendat si nu mi sa spus cauza, cum sa procedez mai departe?

 150. va rog mult poate cineva sa-mi raspunda la intrebarea de mai sus care-i solutia acum este vre-o esire din aceasta situatie

 151. Buna! Spuneti-mi va rog, dac stie cineva, unde putem face rost de ordin? Ma refer la cel care urmeaza sa-l prezentam la poarta ambasadei. Stiu exact ca am primit ordinul, desi in listele Autoritatii nu se indica datele personale. Acum nu pot sa ma programez pentru a depune juramintul din cauza ca nu am ordinul la mina. Va rooooooooooor, salvati-ma!!!!!!!

 152. buna….spuneti va rog,a venit scrisoaria din Bucuresti,pentru juramint,dar eu n-am primit-o,pentru ca nu stiam ca a venit…..acum ce pot(trebuie)sa fac…….multumesc…..

 153. alooo va rog mai este cineva in situatia mea as vrea sa stiu ce se poate de facut doar nu exista situatii fara solutii

 154. jardan alexandr

  buna astept de 1,3 luni si inca nu stiu in ce stare se afla dosarul 7202 va rog frumos multamesc

 155. Buna ziua tuturor. Am primit un certificat de cetatanie in care se spune ca sunt fiul al Nadejdei (prenumele mamei este Nadejda in certificatul meu de nastere). As vrea sa aflu daca pot proceda cu problema asta. Multumesc anticepat!

 156. Zgherea Mariana

  Salut! am asa intrebare. Am depus dosarul pe 1 noiembrie 2011 si am fost contactata ca un document nu este in regula, am perfectat acel document si l-am depus pe 24 ianuarie 2012. Spunetimi va rog care va fi consioderata data depunerii dosaruii. Am nevoie sa cunosc data pentru a scri scrisoare recomandata pentru a afla numarul de inregistrare a dosarului. Multumesc frumos.

 157. Buna ziua am o intrebare la dumneavoastra referitor la dosarul meu. am 1 an si 4 luni si nu imi apare nimic… Srirbu Ion Andreievici. mama Ecaterina Stirbu ,tata Andrei Stirbu. am depus pe 19.05.2012. vreau sa stiu daca mai am vrio sansa sa mai astept…. Mersi…

 158. Salut.Sunt de 14ani in Grecia legala(cu drept la trai si munca)recent mi-a esit ordinu la cetatenia romina-dar din pacate mi-au spus de la ambasada Romina in Atena ca juramintu nu pot depune in Atena.Sunt intrun cerc inchis:daca plec la moment in tara-pot ramine fara munca,daca nu plec-pot perde cetatenia.Cum asi putea rezolva asa o problema?Multumesc la toti.

 159. buna sun cojocaru lilian si pe data de 28.08.2012trebuea sa dau juramintul si la moment ma aflu peste hotare si am primit skrisoare foarte tirziu ku depunerea juramintului kum as putea sa sa rog ka sami skimbe data de juramint

 160. Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: daca mama mea are familia birchina, iar tatal ei birchin (fara “a” la sfirsit), este nevoie ca mama sa-si schimbe buletinul si pasaportul? sau este suficienta autentificarea notarului a faptului ca birchina este fiica lui birchin?

 161. buna tuturor am o intrebare in certificatul de natere rominesc sa facut o gresala in loc de piotr la tatal meu e sris petru cum o pot indrepta si unde sau daca se vatrece mai departe asa caci in toate actele e corect.

 162. IORDACHI CONSTANTIN

  Buna ziua ieu am depus dosarul in 2009 la BUCURESTI si pin in prezent nam primit nici un raspuns ce pot sa fac acuma.MUL.ANC.

 163. Buna ziua! Imi pute-ti spune la ce etapa se afla dosarul meu? Popescu Ina 1267

 164. Salut!Parintii mei ambii sunt decedati,mama nascuta in 1948,tata in 1939….pentru a depune dosarul de acte pentru pasaportul roman am nevoie si de actele bunicilor?Multumesc!

 165. Juramintul se depune in termen de 3 luni de la data comunicării ordinului preşedintelui ANC de acordare sau redobândire a cetăţeniei române.(explikatimi va rog,nu am inteles aici)

 166. buna ziua am o intreabre. am depus cetatenia in Romania si as vrea sa stiu dac o pot primi in moldova, ?

 167. Salut!
  Am asa o intrebare:
  Numele de familie de fata a mamei este Motelica, iar al tatalui meu biologic Florean, iar a mea familie este tot Motelica, si mama cu tatal meu biologic nu au fost casatoriti si mama e casatorita cu un alt barbat, CE DONUMENTE IMI TREBUIE MIE DIN PARTEA TATALUI, ADICA AM NEVOIE DE DOCUMENTELE TATALUI VITREG SA A CELUI BIOLOGIC?

 168. buna ziua, as vrea sa stiu imi pot scoate cetatenia in md , daca am depuso in ROMANIA. multumesc

 169. salut.spuneti va rog sotul meu are doua luni dechind a depus actele la bucuresti pentru traducerea certificatului de nastere in romineste .in chit timp se elibereaza chit dureaza procedura,??mersi!!

 170. Buna ziua!

 171. :oops: Am si eu o problema. Tatal meu este plecat din RM,are cetatenie. Transcrierea cert. de nast.,casat. am incercat sa fac la Balti,la Rom mi/au dat rind in 2014.am prezentat cert. de nast.a tatalui,de casat. si de divort,dar ei au cerut si buletinul.ce sa fac mai departe,daca nu are buletinu?

 172. P.S.tatal are cetatenie rusa

 173. Am pregatit dosarul cu actele necesare pentru redobindirea cetateniei romane cu copiile legalizate la tote certificatetele de nastere si casatorie atit a parintilor si buneilor, intre timp bunelul a decedat nereusind sa depun dosarul .
  Intrebare: Care va fi rezultatul daca depun dosarul cu certificatul de nastere a bunelului dar nu cu cel de deces?

 174. buna ziua. am o intrebare mama ma facut de fata mare tatal biologic nul stiu, iar in adeverinta de nastere in locul tatalui e scris familiea de fata mare a mamei si VASILE om care nu exista. Se primeste ca eu acumas ILASCU VASILI VASILE, tatal care nui ILASCU VASILI, si mama ILASCU ANNA.De ce documente am nevoie. multumesc. :?:

 175. Buna .Am depus juramintul in august.In aceiasi zi m-am programat pentru certificat de nastere,l-am primit pe 26 octombrie.Programarea pentru certificatul de casatorie mi sa facut tocmai pe 18 ianuarie.Spuneti-mi va rog cum putem noi intra in termenul de 6 luni,si de ce nu se face un calcul, ca persoanele care au depus juramintul, si nu intirzie cu programarea, sa primiasca toate actele in termen??
  S-au mai bine lasa-ti un singur pret la acte,ori mariti termenul.

 176. Buna.Am depus juramintul in august.In aceiasi zi m-am programat pentru certificat de nastere.L-am primit in octomrie, si iarasi in aceiasi zi m-am programat pentru certificat de casatorie.Programarea mi sa facut abia pe 18 ianuarie. Nicidecum nu pot intra in termenul de 6 luni. De ce? Eu nu am intirziat nici o zi, de ce trebuie sa achit mai mult???

 177. buna.am depus dosarul cu un an in urma.am trimis de nenumarate ori cereri de comunicare a nr. dosarului dar n-am primit nici un raspuns.din ce cauza nu mi-au raspuns?

 178. stie cineva cit ma va costa prin intermediari transcrierea a 4 certificate de nastere?si cit timp poate dura?cunoasteti intermediari ce transcriu aceste certificate?ms anticipat

 179. buna ziua.cum pot afla daca sa aprobat dosarul meu?

 180. Am seria la dosar A 473562 si vreau sa stiu la ce stadie este dosarul meu multumesc anticipat!

 181. salut, pe 23 noiembrie trebuie sa depun juramintul la consulatul din Balti. dosarul tot acolo l-am depus. Am inteles ca certificatul de nastere la noi in Moldova se face in 2 luni, eu nu pot sa astept atita timp, spune-mi te rog la Iasi sau la Bucuresti in cit timp cel mai rapid se face si cit costa?
  multumesc anticipat!

 182. Spunetimi va rog vreau sami corectez certificatul de casatorie rominesc cum pot face asta ?cit va dura? si la ce pret ?Multumesc din timp

 183. ,spune-ti va rog cine stie precis in cit timp se face transcrierea la Bucuresti a certificatului de casatorie si cum as putea mai repede sa fac,vreau sa dau la buletin si sa-mi schimb si pasaportul roman dupa numele de familie a sotului…ajutati-ma va rog daca stie cineva sigur

 184. Spuneti-mi va rog,daca am depus toate actele necesare pt obtinerea cetateniei anul trecut in decembrie la Suceava,atunci cum as putea sa aflu in ce stadiu se afla?multumesc anticipat pt raspuns.

 185. Buna ziua,suntem Burcovschi Veronica a lui Dumitru si Burcovschi Iulian a lui Valeriu din rejiunea Cernauti,comuna Mahala.Va rugam sa ne spuneti an ce stadiu se afla dosarul № 1012, l-am depus la Cernauti la data de 3/02/2012 Multumim/

 186. BUNA va rog daca ma poate ajuta cineva …eu am dat juramintul la Balti pe 23. 112012.si eu cu sotul meu sint divortata dar traim inpreuna si la consulatul de la Balti la juramint ni so spus ca trebuie sa plecam la bucuresti pentru a face certificatul de nastere si pentru mentiunea de divort …din cite am aflat ca sa pleci la Bucuresti trebuie ca sa te programazi dar programarile am inteles cas tocmai in 2014 si sint in ceata nu pot ca sa ma lamuresc eu singura …ma gindesc daca o sa plec din nou la Balti ca sa-mi fac certificatul de nastere rominesc voi fi acceptata de ei s-au nu ,s-au ma vor trimite iarasi la Bucuresti daca ati intilnit cineva asa caz ca al meu va rog sa-mi dati un sfat…Va multumesc!!!

 187. prin procura se poate redobindi cet. rom.

 188. Buna ziua!As vrea sa cunosc raspunsul la urmatoarea intrebare:in urma verificarii dosarului depus pt redobindirea cetateniei a fost depistat ca cazierul juridic avea mentiunea cu antecedente penale(cauza,furt)…..ar fi o piedica????

 189. daca unul dintre parinte este privat de drepturile parintesti, este necesar de prezentat documentele si pentru el? adica certeficatul de nastere si copia la certificat de nastere cu autentificare la notar

 190. p.s. actele mele sunt pe familia tatalui. Mama are alta familie. Cum procedez in situatia data?

 191. va rog daca se poate sa-mi spuneti,Birou din cluj mai functioneaza,si pe ce strada se afla

 192. Buna ziua!Am si eu o intrebare,va rog,daca ma puteti ajuta.Am primit certificat de nastere romanesc in 1998.In el e indicat numele de familie de fata al meu.Acuma sunt casatorita si am alt nume de familie.Vreau sa-mi fac pasaportul romanesc,dar nu stiu ce acte mai trebuie de prezentat din moment ca in prezent am alt nume de familie(al sotului).Merci anticipat.

 193. de al data iesirii in monitor cit timp trebuie sa treaca ca sa-ti vina scriosoarea acasa?mersi

 194. Buna ziua,vreau sa stiu care e starea dosarului meu depus in 11.11,2011,a trecut deja mai mult de un an si nu vad nici un rezultat.As fi bucuroasa sa vad un raspuns cit mai urgent,multumesc.

 195. Vă rog frumos să-mi spuneți. Dacă fiica mi-ar oferi domiciliu la ea in Bacău, ulterior ar fi posibila transcrierea certificatului de naștere la Bacău? Mulțumesc anticipat.

 196. Buna ziua, spuneti-mi va rog,eu fiind cetatean al R.MD si aflinduma la munca in baza de contract in Statul Israel, pot merge acolo la Ambasada Romaniei din Tel Aviv ca sa depun pachetul de documente pentru redobindirea cetateniei romane? Va multumesc anticipat!

 197. buna, spuneti-mi dc intre timp ce am depus actele la cetatenia ro se naste un copil cum pot sa fc si el s aiba cetatenia ro ?

 198. Buna ziua

  Am primit scrisoare ,in vederea solutionarii cererii de redobindire a cetateniei romine dosar , a fost necesar sa completez dosarul cu urmatoarele acte: copia legalizata a certificatului meu de nastere/Extrasul din Registrul de stare civila privind acest act cu locul de nastetre corect- Crăciun in exemplarul existent la dosar apare ca loc de nastere Craciun.
  La data de 23,11,2012 am trimis actele corecte la adresa Autoritatii Nationale pentru Cetatenie,str.Smârdan nr. 3, sector 3, Bucuresti, dar nu au fost insotite de o copie a prezentului document.Spuneti-mi va rog este impotanta copia acelui document…….sau alta solutie ce trebuie de facut

 199. buna ziua, vreau sa stiu daca cu permisul de mic trafic odata ajuns la frontiera pot sa scriu o cerere care sa-mi permita sa pot pleca sa vizitez rudele din oradea? multumesc

 200. Achirus Nicolae

  Buna,am cetatenia rom din anul 2001 dar nu am certificat de nastere,unde trebuie sa ma adresezii pentru eliberarea acestuia.multumesc

 201. CINE POATE SA IMI RS LA O INTREBARE, AM DAT JURAMINTUL IN SEPTEMBRIE 2012, ACUM VREAU SA-MI FAC CNP-UL, DAR AM FOST CA SA MI-L FAC LA BALTI SI ACOLO ERA 300 DE PERSOANE INSCRISE IN LISTA, DINTRE CARE AU INTRAT DOAR 50, VA DA-TI BINE SEAMA E IREAL SA TE DUCI IN FIECARE ZI LOCUIND IN CHISINAU SI CERINDU-TE DE LA SERVICIU ATITEA ZILE, VREAU SA STIU DACA E POSIBIL SA FAC O PROCURA PE TATAL MEU SA MEARGA EL LA BALTI IN LOCUL MEU, CINE POATE SAU STIE SPUNETI-MI VA ROG!!!

 202. mai am o intrebare, daca am sustinut juramintul in septembrie si acum e ianuarie care este consecinta daca trec de mai mai mult de 5 luni, se anuleaza dosarul meu sau devine mai scump?

  • daca ati porimit certificatul de cetatenie nu se anuleaza nimic, doar ca actele (certificatul de nastere etc) o sa coste putin mai scump

 203. Mă aflu in Italia cu permis de sedere. Pot depune documentele pt redobandirea cetate iei romane la unul din consulartele in Italia?

 204. Dacă am dreptul de a depune documentele pt redobandirea cetatenie romane la un consulat al Romăniei in Italia pachetul de documente este acelas ca in Moldova ? Cu firma notarului din RM ori este necesară apostila Min. Justiției?
  Va rog sa-mi furnizati informatia necesară!
  Va mulțumesc anticipat!

 205. Buna, am depus juramintul si in Certificatul de Cetatenie este gresit numele de familie al copilului…in loc de Ponomarenco este scris Panamarenco :sad: Daca este posibil sa ma ajutati in ce forma trebuie de scris cererea la Min.Justitiei si la ce departament concret trebuie de adresat.
  Multumesc anticipat.

 206. spuneti varog, daca am primit refuz la redobindirea cetateniei in anul 2009 pentru ca aveam amenda si judecat in rominiea, amenda am achitato pot sa depun dosarul din nou acuma. Mersi anticipat.

 207. spuneti-mi va rog eu am depus documentele pentru obtinerea cetateniei romine pe data de 31 octombrie 2011, am deacuma 1 un si aproape 4 luni si nu am nici un raspuns ce sa fie? va multumesc

 208. Buna ziua,am o intrebare.:Sint cetateana a Republicii Moldova cu rezidenta de 5 ani in România,ma-am casatorit cu un cetatean român cu care avem un copil de 5 anisori Împreuna.intrebarea este:E necesar sa schimb numele in pasaportul moldovenesc pentru a obtine cetatenia dupa casatorie sau se schimba direct pe cartea de identitate româna.?Astept raspuns multumesc.

 209. Buna ziua,sunt cetateanca a Romaniei,sunt casatorita si as dori sa stiu daca sotul meu,el nu are cetatenie romana,poate primi cetatenia in baza actelor mele?

 210. as vrea sa aflu la ce etapa e dsarul meu,si numarul lui fiindca nul am

 211. buna ziua . vreau sa ma intresez si eu de dosar cu nr. 56322 RD/19.06.2012 in ce stadiu este si va rog sa mi spuneti pe ce data este programat juramant. dosar este pe numele Malanciuc Ana , care este mama mea . ca sa pot sai comunic cand poate sa vina la juramant. cu multumiri . asteptam raspunsul dv.

 212. Buna ziua . solicit informatie privind la stare dosarului, la ce etapa se afla…cum pot afla ?care e procedura

 213. spuneti-mi va rog care sunt taxele pentru certificatul de nastere in chisinau si respectiv in bucuresti?

 214. salut! am o intrebare:
  in ce zile si ce orarii e deschisa sectzia de pasapoarte la Bucuresti pentru a da la pasaport?
  multumesc!! :)

 215. buna ziua spuneti va rog,daca pot obtine buletinul romanesc daca nu am cerificatul de juramant(foaia galbena),sau se poate acolo de depus?multumesc

 216. buna ziua!sunt intr-o situatie mai delicata!sunt cetatean roman si in vara o sa ma casatoresc cu o fata din rep moldova!ea e de la 5 ani in romania fiind crescuta de un asistent social,care din lipsa de interes nu i-a facut decat un buletin provizoriu!din rep moldova are doar un certificat de nastere!intrebarea e:pot sa plec cu ea in italia,unde sunt rezident,dupa casatorie?si pt casatorie trebuie neaparat sa aiba acte din rep moldova?va multumesc anticipat

 217. am o intrebare am depus dosarul anul trecut in marte cu as putia sa vad daca is inclus in ordin

 218. Buna ziua as vrea sa stiu in cit timp vine scrisoarea,am aparut pe lista si au trecut 19zile si nun a venit inka scrisoarea,multumesc

 219. Buna . A-m o trebare imi puteti spune cind am depus dosarul in 2011 meam inclus si fica in dosar deoarece avea 17 ani .acuma inca nu mea venit si fata deja are 18 ani ,o sai mai vina si ficei mele romin ????

 220. stanciu tatiana

  miam pierdut certificatul de cetatanie romina si pe 22 martie am programare la transcrierea certificatului de nastere cum as putea sal fac din nou pina pe 22 martie ca mai sunt 2 zile

 221. Buna ziua,am si eu o intrebare sunt din timisoara si acuma locuiesc in bucuresti si a-si dori sa imi fac pasaportul aici se poate?cum trebuie sa procedez?multumesc

 222. am depus in octombrie 2012 ,pentru permisul de mic trafic si pina in prezent nu am obtinut nimic.ce se intimpla ,sa mai speram la c

 223. am si eu o intrebare…buneii mei sunt nascuti in 1944-47,pot sami fac pasaport roman sau e nevoie sa fie nascuti pine in ’40???????????va rog sami raspundeti ca chiar nustiu :sad: :sad: :sad: :sad:

 224. oare am sami pot face asa?

 225. buna am si eu o intrebare….Sunt nascut pe 01.01.1989 , sunt programat pe data de 17 mai 2013 p/u certificatul de nastere si ma intereseaza in cit timp il primesc in 48 de ore sau intro luna? la Chisinau o sa le depun………..si mai am asa o intrebare daca sotia mea a dobindit mai demult cetatenie romana, cind mam casatorit cu ea avea cetatenie romana si a facut certificatul de casatorie al nostru, insa eu nu aveam cetatenie romana , si acum eu trebuie sa fac din nou certificatul de casatorie?multumesc mult…

 226. Bun gasit! Eu am o nedumerire, poate ma ajutati sa iau decizia corecta. Pregatesc actele pentru a le depune de catre mamica mea in vederea redobindirii cetateniei romane – am certificatul de deces al bunelului, de nastere al bunicii si de casatorie a lor. E ok sa prezint aceste acte, pe linga celelalte evident, sau trebuie certificatul de deces al bunicii (a decedat de curind :(, iar in act s-a comis o greseala, parca as vrea sa evit solicitarea altui duplicat…)? Va multumesc anticipat!

 227. buna zioa.kiti bani imi trebuie ca sa depun actele la ambasada din kisinau pentru cetatenie.
  .am inteles ca 40 euro

 228. buna ziua am primit cetatanie romana si vreau Sam FAC certificat romanesc ca Sam fac buletinu romanesc UNDE pot sa fac ca Dori Sal fac cat mai Repede se poate face

 229. buna ziua am primit cetatanie romana si vreau Sam FAC certificat romanesc ca Sam fac buletinu romanesc UNDE pot sa fac ca Dori Sal fac cat mai Repede se poate face email ivanminteoan@yahoo.com va multumim anticipat astept un raspuns cu respect ion

 230. buna ziua ma poti ajuta si pe mine
  buna ziua am primit cetatanie romana si vreau Sam FAC certificat romanesc ca Sam fac buletinu romanesc UNDE pot sa fac ca Dori Sal fac cat mai Repede se poate face

 231. la momen sunt moldovianca cu cetatianca romina, dar in iunie ma casatoresc. spunete-mi va rog care este procedura de a schimba actele in familia sotului.si in cit timp se perfecteaza??? multumesc

 232. Buna ziua tuturor. Va rog sa ma ajutați in urmatoarea situatie : Eu cetatean Md vreau sa ma casatoresc (bineinteles dupa ce obtin cetatenia romina) cu cetateanca a Ukrainei (ea are un copil minor) cum pot sa-i fac certificat de calatorie sau reintregirea familiei daca eu am domiciliu in Md. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg…?!?
  Multumesc preventiv.

 233. Buna ziua!Am o rugaminte la dv-stra.Vreau sa stiu daca mie mi-au iesit ordinul de pe 26.02.2013 si nu am reusit inca sa ma programez la juramint,reusesc sa ma programez pina la expirarea termenului adica 26.05.2013?va rog mult sa imi raspundeti.Va multumesc mult!

 234. :oops: Buna ziua!Am o rugaminte la dv-stra.Vreau sa stiu daca mie mi-au iesit ordinul de pe 26.02.2013 si nu am reusit inca sa ma programez la juramint,reusesc sa ma programez pina la expirarea termenului adica 26.05.2013?va rog mult sa imi raspundeti.Va multumesc mult!

 235. care sunt actele necesare pentru depunerea la cetatenie romana?

  • Acte Necesare Pentru Redobândirea Cetăţeniei Române
   Buletinul sau cartea de identitate în copie legalizată sau „conform cu originalul”; cu semnătura în clar a consulului (diplomatului) care primeşte cererea şi ştampila rotundă, în cazul depunerii la misiunile diplomatice ale României sau Consulatele României în străinătate. (pentru persoanele căsătorite cu cetăţeni români este necesară o copie legalizată a buletinului sau a cărţii de identitate a soţului);
   Cazier judiciar din România;
   Cazier judiciar din străinătate, cu traducere în limba română, legalizată (unde este cazul);
   Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenţi (părinţi, bunici), foşti cetăţeni români;
   Declaraţie personală, autentificată la notar sau consulat din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române;
   Declaraţie personală autentificată la notar sau consulat din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;
   Declaraţie personală autentificată la notar din care să rezulte menţinerea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România;
   Certificate de stare civilă în copii legalizate pentru copiii minori ai solicitanţilor
   Acordul soţilor pentru redobândirea cetăţeniei de către copiii minori, dat prin declaraţie autentificată la notar (unde este cazul);
   Consimţământul minorilor de peste 14 ani pentru redobândirea cetăţeniei române dat prin declaraţie autentificată la notar în prezenţa unui părinte (unde este cazul);
   Un dosar cu şină

   (*) SĂ MAI AVEŢI CU VOI

   Paşaportul
   Permisul de Şedere Temporară – original şi copie (dac locuiti in RO)

   IMPORTANT!

   Toate actele se depun într-un dosar cu şină
   Cererile se depun personal şi doar în cazuri temeinic justificate prin acte doveditoare de un reprezentant legal (mandatar sau avocat)
   Cererile se primesc numai însoţite de toate documentele
   Cererile se depun la Ambasada României din ţara de domiciliu
   Cererile pot fi depuse la Ministerul Justiţiei – Direcţia Cetăţenie de către persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în România, după obţinerea dreptului de şedere, respectiv al domiciliului în România
   Datele de stare civilă din documentele depuse trebuie să corespundă cu cele din certificatul de naştere
   Nu este necesară apostilarea pentru documentele din Rep. Moldova şi cele din Ucraina

 236. Spunei va rog ce taxa trebuie de achitat pentru depunerea juramintului?sau nu se achita nimic? Mersi anticipat!

 237. buna, iata si problema mea, pe 20 mai am avut programarea pentru transcrierea certificatului de nastere, normal trebuia in 24 de ore sa mi-l dea intrucat sunt nascuta in anul 1987, insa doamna de la ghiseu mi-a zis ca este o problema precum ca nu este CNP cu datele mele de nastere si trebuie sa astept pana pe data de 21 iunie, intrebarea este:exista vre-o posibilitatea sa obtin mai repede CNP-ul, intrucat nu dispun de timp :sad: doar exista o gramada de combinatii pentru CNP de ce anume eu nu am, chiar nu inteleg, mc anticipat

 238. Buna ziua,tatal meu a primit o scrisoare de la ANC in care ii cere cazier judiciar moldovenesc detaliat, dar el a pierdut scrisoarea si fara scrisoare nui da cazier. Spuneti-mi va rog cum sa scriu o scrisoare recomandata catre ANC pentru ami trimite inca o scrisoare, S-AU CE TREBUIE SA FACEM MAI DEPARTE?

 239. Buna ziua. Am aflat cu intirziere de pe ordine.ro ca mi-a iesit ordinul pentru cetatenie romana (asteptam scrisoarea dar asa si nu am mai primit nimic) au trecut 4 luni de cind mi-a iesit ordinul.
  Vreau sa va intreb cum sa procedes in asa caz sau la cine sa ma adresezi. Cu respect.

 240. Salut la toti!Cit timp poate sa dureze o reprogamare la juramint astept deacuma 15 luni am trimis o sumedenie de scrisori si nici un raspuns de la ANC?! Merci!

 241. Buna ziua. Ajutatim-ma va rog: am primit certificatul de cetatenie unde s-a comis o gresialain prenumele mamei melesi mis-a spus sascriu o cerere la Bucuresti Va rog frumos cine stie un exemplu de cerere

 242. buna ziua. sint din basarabia(ungheni).in anii 1993-2000 fiind student la bucureshti mi-am facut cetatenia si repatrierea.in anul 2000 mi s-a furat buletinul rominesc. unde trebuie sa ma adresez pentru a recupera(reface) documentele? mersi anticipat

  • la locul de trai (unde ai fost luat in spatiu), sau gaseste pe cineva cara sa te ia in spatiu si iti faci alta carte de identitate

 243. salut, doresc so obtin pasaport romin, puteti sami spuneti actele necesare care sunt? am nevoe si de actele strabuneilor sau de a buneilor numai? sunt din 1993

 244. buna ziua am o intrebare puteti sa-mi spuneti mi-am pierdut buletinul moldovenesc dar din pachetul de documente romine am primit doar certificatul de nastere si acum vreau sa-mi fac pasaportul romin,acum mi-am refacut buletinul dar e alt numar de identitate,nu vor aparea probleme in privinta buletinului?

 245. buna,eu vreau sa depun dosarul la cahul,la mine in metrica este scris tata,dar eu tata nu am,am scos formula nr3 si nu ma primeste cu ea,spunetimi ce sa fac va rog frumos

 246. Buna!!Am o intrebare urgenta.Mi-ai venit scrisoarea cu confirmare, am aparut in lista monitorului oficial,dar nu stiu cit timp am la dispozitie ca sa ma programez la juramint?Care e termenul limita? Problema e ca tocmai acum trebuia sa plec peste hotare si revin in septembrie.

 247. sotia mea JURJU ZINAIDA nascuta in Vladimirovca r-n Slobozia RMoldova a depus in 07.11.2011 dosarul 89632/RD-2011la redobindirea cetatenie ro.ANC a respins cererea motiv ambii parinti nascuti in transnistria,dovezi ca buneii si strabuneii fosti cetateni ro,nu sint motiv arxivele nimicite in timpul razboiului.Ambii parinti decedati,rude nu avem ca sa ne consulte,Eu ca sot am primit cetatenie ro in 2011,care este calea justa.

 248. Starea dosarului 18128/2012

 249. Buna!Sunt din Moldova si vreau sa intreb:am depus dosarul pentru cetatenie romina cu familia mea de fata mare si acum mi-a venit sa depun juramintul,adica nu am reusit inca sa-mi fac pasaportul,dar intre timp ma casatoresc si vreau sa trec dupa familia sotului si automat am inteles ca dispar din baza de date cu familia care am depus dosarul…Va avea vreo influenta asupra perfectarii docum rominesti de mai departe daca imi schimb familia???Va rog sa ma ajutati!!!!

 250. Buna ziua…am shi eu o intrebare..spunetzi-mi va rog eu sunt de origine din rep.Moldova,am un copil de 9 ani shi nu sunt casatorita,copilul shi eu ambii avem cetatztenie romana,vreau sa ma casatoresc cu o persoana care tot de origine e din rep.Moldova,spunetzi-mi va rog daca dupa casatorie cu el va putea primi pe baza mea cetatzenie romana?daca da atunci spunetzi-mi unde trebuie sa ma adresez,de ce fel de acte avem nevoie shi in cat timp dureaza toata procedura,unde nu mash informa,tottzi spun diferit sau dau din umeri..ajutatzi-ma va rog cu raspuns la aceasta intrebare,ms moolt.. :sad:

  • Buna ziua…am shi eu o intrebare..spunetzi-mi va rog eu sunt de origine din rep.Moldova,am un copil de 9 ani shi nu sunt casatorita,copilul shi eu ambii avem cetatztenie romana,vreau sa ma casatoresc cu o persoana care tot de origine e din rep.Moldova,spunetzi-mi va rog daca dupa casatorie cu el va putea primi pe baza mea cetatzenie romana?daca da atunci spunetzi-mi unde trebuie sa ma adresez,de ce fel de acte avem nevoie shi in cat timp dureaza toata procedura,unde nu mash informa,tottzi spun diferit sau dau din umeri..ajutatzi-ma va rog cu raspuns la aceasta intrebare,ms moolt..

 251. buna! am depus dosarul pentru redobindire in februarie 2012!!! a trecut deacum 1 an si jamatate si nu am priit nici un raspuns!! numele complect! Stolear Ecaterina, fiica lui Vasile si Angela. mersi!

 252. buna ziua. spunetim va rog cum sa ma programez pentru depunerea juremintului la triesti. ce trebue sa scriu in email si peste cit timp imi vine raspunsul

 253. spuneti mi va rog ,dupa ce am primit scrisoare de la anc cu acordul de prelungire a termenului de depunere a juramintului,in cit timp voi primi apel pentru chemare la programarea juramintului

 254. Buna ziua! Imi poate cineva zice cit timp dureaza de la depunerea cererii de prelungire a juramintului??? A fost depasita limita de 3 luni, pentru depun,juramintului. Am scris 3 scrisori rec.cu aviz cu cererea de prelungire. Dar a trecut deja 4 luni si nu primesc nici un raspuns(((

 255. care sunt conditiile si termenii de a obtine mentiunea de divort.
  Multumesc anticipat

 256. cum pot afla codul dosarului?

 257. Cum se solicită informaţii despre stadiul dosarului?

 258. buna.mia venit si mie ordinul dar timp de 3 luni no sa ma aflu in tara…spunetimi va rog e posibil de prezentat mai tirziu decit aceste 3 luni pentru a face programarea pentru depunerea juramintutlui in chisinau?va multumesc mult

 259. BUNA ZIUA ajutati-ma va rog Mama s-a nascut la Ucraina dar traeste la Moldova cert. de nastere ucrain nu-l are .l-au luat in arhiva si i-au dat cel scris in limba romana cu ce certificat de nastere trebuie sa se duca la Bucuresti pentru transcrierea Cert.de nastere rom de nastere

 260. Mi-am pierdut certificatul de nastere romanesc, care a fost eliberat la Balti. Cum fac un dublicat? Se face doar la Consulatul din Balti? De ce acte am nevoie? Aproximativ in cat timp se face?

 261. Botnari Sergiu

  buna ziua.ma numesc Sergiu doresc su eu sa aflu la ce etapa se afla dosarul meu N c-57232 depus 8 05 2012

 262. Buna ziua! Am depus juramintul 2 ani in urma impreuna cu sotul, acum un an sotul a decedat. Trebuie sa-mi transcriu certificatul de casatorie? Ce acte trebuie perfectate pentru copilul minor?

 263. Buna ziua!Care ma ajuta si pe mine..!?am depus dosarul la redobindirea cetateniei pe baza sotului acum 19 luni,adica el avind cetatenie….acum divortam!!!si as vrea sa aflu daca nu va fi asta o problema pt procedurele ce urmeaza????????????? MULTUMESC ANTICIPAT :wink:

 264. cine poate sa ma ajute cu o asa intrebare…..am nevoie urgent de pasaport roman, am depus dosarul in februarie..se poate de urgentat sa obtin mai rapiddddddddd…cunoasteti vre-o procedura de urgentare..se ocupa cineva de asa ceva…

 265. vreau sa aflu starea dosarului 37346/2o12 23 februarie

 266. buna ziua, sunt din Moldova Chisinau si am depus la pasaport romin la Iasi, e posibil de primit pasaportul in Moldova si ce tre sa fac pentru asta? mersi

 267. Unde as putea sa aflu informatii cu privire la dosarul meu pentru renuntare la cetatenie. Este depus anul trecut pe data de 06-08-2012 si de atunci nu am auzit nimic.

 268. cum pot sa ma inscriu pentru depunerea actelor de redobîndire a cetăţeniei Române

 269. buna ziua va rog sa ami raspundeti la o intrebare am depus actele ptr cetatenie dar copilul de 7 ani nu la-m pus o sa pot sai fac si lui dupa ce voi depune juramantul?

 270. Pentru a depunde dosarul la Iasi , e nevoie de programare?

 271. BUNA ZIUA am depus dosarul pe 10.01.13 si au trecut aproape 7 luni si nu mi-a venit nici scrisoare, nici un raspuns. Ajutatima ma rog ce sa fac?

 272. Spuneti-mi va rog daca depun dosarul de redobandire a cetateniei romane in Iasi este nevoie de certificatele de nastere ale buneilor daca le avem pe cele de deces si de casatorie?

 273. Buna ziua
  scrietimi va rog care este soarta dosarului cu nr.C -33834
  din data de 14,02,2013

 274. cum e corect ‘Nicolae”, sau ‘Nicolai” vreau sami recapat cetatenia romana, eu sunt in certificatul de nastere Nicolai, trebuie sa fie Nicolae???? Mersi!

 275. Buna ziua!am depus Juramintul la Bucuresti,dar locuim in Cluj,presedinta Starii Civile de aici mia spus ca transcrirea actului de stare civila in cazul meu il pot face doar la Bucuresti,am copil mic si nu pot plec?spuneti-mi va rog :
  1 Pot trascrie certificatul de nastere in Md?
  2 Ma puteti ajuta cu un model de scrisoare care Presedintele Starii civile Sector 1 Bucuresti ca sa-mi permita sa fac actele aici in Cluj.multumesc.

 276. am o intrebare, am depus pachetu cu actele necesare pt redodindirea cetateniei romane pe data de 12.7.2012 la ambasada romaniei din Balti, deja a trecut un an si doua luni si nu am nici un raspuns, am citit undeva ca cel mult la un an de zile iti vine un rs dar fara rezultat, ap prieteni care au primit chemare pt ca sa juramint intr-un an de zile, spuneti-mi va rog cum pot sa verific in ce stadiu este dosarul meu??? nr dosarului – 12981c Multumesc…

 277. Buna ziua am o intrebare cum putem afla cu ce nr de ordine am fost inscrisi ca am pirdut nr dat de la consulat…?am depus pe la inceputul lui iunie 2012..si nu shtiu numarul ca sa verific mai e pina la mine sau nu cit mai am de asteptat…

 278. Buna ziua,am o intrebare-peste o saptamina sint programata pentru juramint.Vreau sa stiu daca e necesar sa fac si buletin sau e deajuns doar pasaport romanesc.Intenzionez sa ma reintorc in Italia,si din cite am auzit,e posibil sa fii angajat in cimpul muncii cu pasaportul roman.Dar dupa vreo 2 ani,vreau sa plec in America sau Canada si vreau sa stiu,care document trebuie sa fac-pasaportul sau si buletinul?Va multumesc anticipat!

 279. Buna ziua. Poate cineva sa-mi spuna ce trebuie sa fac pentru a verifica care e situatia cu dosarul meu? Am depus la Balti in luna octombrie 2011.

 280. Buna… am si eu o intrebare.. in cazul in care eu am decadere din drepturi parintesti al tatalui, mai am nevoie de vreun act din partea acestuia??? ma refer in special la actul de divort al parintilor si la cerificatul de nastere al tatalui!!!

 281. Ajuitati-ma,va rog…cineva mi-a zis ca la Galati actele de stare civila le perfectam gratis–e asa?????? si daca a trecut jumate de am de la juramant,dar n-am transcris actele,acolo cat platesc,tot cat in Moldova? Multumesc.

 282. buna. ma numesc cristina am un baietel de 5 ani si sunte-m in italia. am auzit k se poate lua alocatia aici in italia eu i-au deja in romania 42 roni pe luna dar vreau sa opresc cea din tara si sa fac aici. nu stiu cum si unde as putea face si ce acte am nevoie?

 283. Buna ziua,am si eu o intrebare,am primit ordinul pt cetatenia Romaniei,acum treb sa dau juramintul,si vreau sa stiu as putea sa-l dau in Italia,sunt aici pe baza unui permis de sedere obtinut in Ro, in urma casatoriei cu un catatean roman.

 284. Buna ziua. Eu cu iubirea mea vrem sa ne inrejistram( maritam)in Thailand . Ce documente o sami trebuiasaca? El e Australian shi eu moldovanca

 285. Buna ziua. Eu cu iubirea mea vrem sa ne inrejistram( maritam)in Thailand . Ce documente o sami trebuiasaca? El e Australian shi eu moldovanca

 286. Buna ziua.Spuneti va rog daca ambii parinti au viza de resedinta in rominia se poate de facut pasaportul copilului minor la ambasada Rominiei la Chisinau sau trebuie de mers cu copilu la bucuresti?

 287. Buna ma numesc Sergiu am depus pe 8 05 2012 N. dos c-57232 la Chisinau si nu mai stiu nimic despre starea dosarului poate cineva sa ma ajute multumesc

 288. Buna ziua!Noi suntem nascuți în raionul Ribnița, care actual e teritoriul Transnistriei. Locuim in Chișinau. Putem depune actele pentru cetetenia română?

 289. Ajutatima va rog. Am controlat dosarul meu,si miau zis ca am aviz (negativ)adică este anulat ,ce sa fac cum sa procedez ca sunt disperat am așteptat 2,5 ani si de geaba mersi mult.

 290. Buna ziua .Verau sa aflu daca e posibil sa fiu in orden si timp de 3 luni sa nu primescs scrisoare de comfirmare la domiciliu?In sceisoare a prin mail miau confirmat numarul la dosar ,numarul la ordin si scris clar ca urmeaza sa astept scrisoarea ce conferma,la domiciliu. Au trecut mai mult de 3 luni si tot astept. Am trimis scrisoare recomandata la ANC ,am raspuns ca au primit scrisoarea pe 13 septembrie si pina in prezent astept raspuns

 291. Buna Seara, va rog foarte frumos sami spuneti dac este vrio modalitate de a grabi procesu de verificare a dosarului meu, stiu ca nu sunt numai eu, dar am nevoie urgent de el ,.
  Si dac se poate de aflat la ce etapa se afla dosarul meu. Mersi anticipat …

 292. Rusu Ivan, Nr.dosarului:c-40239

 293. buna. eu am depus actele pentru redobandirea cetateniei romane dupa care am depistat ca numele de familie a mamei mele in cetificatul de casatorie este gresita, ce pot intreprinde acum?

 294. Buna ziua, Am o intrebare. Eu,mama si fratele am depus dosarul in data de 23 februarie 2012. In septembrie abia am aparut in ordine.Ei au primit scrisoarea prin posta. eu inca nu :( Ce pot face ?pentru ca timpul trece… pot sa merg fara scrisoare? care este procedura. Va rog sa ma ajutati! Multumesc mult!

 295. Buna ziua, pe data de 07.10.2013 mia venit prin posta scrisoare de instiintare cu privire la depunerea juramintului fata de Rominia, ordinul meu este nr. 538, la consulat mia spus ca se fac programari numai pina la ordinul nr. 531, a trecut deja 3 saptamini si situatia e la fel, e ceva normal?? in cit timp ajunge ordinul din Rominia pina la cei de la consulat??
  Va multumesc anticipat.

  • buna… am asa o intrebare cum pot sa obtin a doua oara de a da juramintul?????nu am fost prezent cind trebuea sa dau juramintul 10.02.2011?astept raspunsul dumneavoastra…

 296. Salut.pot sa aflu si eu in ce stadie este dosarul meu.nr.81644

 297. diana balan-bologan

  Buna ziua va rog frumos sa ma clarificati in intrebarea mea.Tata-l meu a depus cerere de redobindire a cetateniei in aprilie 2012-Balan Sava,el fiind nascut pe16/03/1940 are ceva facilitati la redobindire sau nu.Eu am primit cetatenia pe baza lui,neavind nevoie de actele buneilor.De ce atunci la el asa de mult e nevoie pentru redobindire.

 298. buna ziua, mama a obtinut cetatenia romana in 2010, atunci eram inca minora. anul acesta am obtinut prin procura certificat de nastere roman. cind am incercat sa depun actele pentru pasaport roman mi-au cerut dovada cetateniei romane. cum pot sa obtin aceasta dovada daca nu sunt inscrisa in pasaportul mamei, iar certificatul de cetatenie mama nu il are la mina?

 299. Buna Seara,am primit raspunsul la scrisoarea despre instiintarea stadiului dosarului unde era indicat ce trebuie sa trimitem inapoi si la ce adresa,scisoarea am pierduto,stiu ca trebuie sa o trimit pina la data de 12.12.13.Va rog mult sa imi spunetsi ce trebuie sa fac eu in acest caz.Multumesc anticipat.

 300. buna ziua am o intrebare eu am dat la pasaport rominesc in anul 2012 data 14 luna 8 si pina in timpul de fata nu am niciun raspuns va rog frumos daca aflati ceva anuntatima eu ma numesc TURCANU TATIANA :?: :?: :?: :?: :?:

 301. BUNA SEARA VA ROG FRUMOS DACA AFLATI CEVA DE PASAPPORTUL MEU ROMIN AM DAT ;LA PASAPORT ROMIN IN ANUL 2012 PE DATA DE 14 LUNA A 8 VA ROG FRUMOS DACA AFLATI CEVA ANUNTATIMA ASTEPT CU NERABDARE RASPUNNSUL DV :!: :!: :!: :!: :!: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

 302. buna!va rog sa ma ajutati!!!sotul meu are dubla cetatanie,cetatanie romana cu rezidenta in Arad si la md in Causeni…noi ne/am inscris la Arad si pe baza certifacatului de casatorie eu am obtinut,carte de rezidenta a membrilor de familie..dupa asta noi am plecat in Spania,acolo am nascut un copil si prin ambasada copilul a o\primit certificat de nastere si/am facut pasaport!Acuma ne/am stabilit cu traiul in Moldova si vrem sa ne schimbam domiciliul de la Arad in Moldova …adica sa ne facem actele cind expira prin Ambasada de la chisinau!!!Cum sa procedam,ce pasi trebuie sa facem?

 303. Buna seara, spuneti-mi va rog este vreo problema in situatia in care bulenul de identitate prezentat la depunerea dosarului pentru redobindirea cetateniei este diferit. In prezent buletinul este de tip nou cu alta serie si nr. merci anticipat

 304. Salut am o întrebare am prieteni din Afganistan care doresc sasi faca cetatenie moldoveneasca este posibil? Si care e procedura?

 305. Buna tuturor! Am postat intrebarea intr-un topic existent dar nu am gasit nici un raspuns. In fine, imi cer scuze pentru nerabdare si creez un topic nou. Am redobindit cetatenia romana, respectiv detin certificatul de cetatenie. Cetificatul meu de nastere este de tip sovietic, in limba rusa, eliberat in fosta URSS, actuala Federatie Rusa. La depunerea dosarului pentru redobindirea cetateniei romane am facut doar o traducere legalizata notarial a certificatului. Care este procedura de urmat acum, ca nu am gasit informatie exacta la acest subiect, sau poate rau am cautat :oops:

  1. Unde trebuie sa depun cererea pentru transcrierea certificatului de nastere?
  2. Care sunt actele necesare si ce actiuni urmeaza sa intreprind cu certificatul de nastere sovietic? Va fi oare suficienta, la fel ca in cazul depunerii dosarului, copia tradusa si legalizata notarial sau nu?
  3. Cit costa transcrierea in acest caz?
  4. Cit dureaza transcrierea?

  Va multumesc mult pentru ajutor!

 306. Am o intrebare: sotia este nascuta in Ucraina, cetateanca a R.Moldova cu certificatul de nastere sovietic eliberat in Ucraina transcris in R/Moldova. Unde poate depune actele pentru certificat de nastere romanesc, la Chisinau la consulat sau numai in Romania? Multumesc.

 307. Buna ziua am o intrebare la mine bunelul e din anul 1940 si bunica din 1932 inseamna ca dosarul meu nu va merge da?? raspundetimi va rog ca am auzit informatii ca poate sa nu mearga mersyy anticipat!!!

 308. Buna ziua am o intrebare daca cineva cunoaste care este termenul legal a cererii de rectificare a ordinului de cetatenie ? Eu am depus anul acesta juramintul si dupa juramint am observat o greaseala in ordin in locul nasteriieu sunt nascut in Federatia Rusa dar in ordin miau scris Republica Moldova localitatea e corecta dar tara gresita.Eu am depus o cerere de rectificare la Bucuresti si am deacum 6 luni de cind astept un raspuns si as dori sa aflu cum pot sa urgentez ca sa fiu si eu un cetatean cu actele in regula.Va multumesc si voi astepta un raspuns

 309. Buna ziua,este necesar p/u dosarul cetatenie romana certificatul de nastere a buneilor,daca sunt decedati?

 310. Buna…am si eu intrebare care as dori un raspuns cit mai urgent…”Eu cetateanca moldoveanca pot depune juramintul fata de Romania din republica Turca?”ANTICIPAT VA MULTUMESC MULT…

 311. buna spuneti-mi va rog ce documente trebue la schimbarea familiei dupa casatorie in pasaportul romin

 312. am gatit tot pachetul de doc pentru cet rom caziere si fel defel de docum ce fak akum

 313. E posibil de trecut frontiera spre România doar cu cerficatul de cetățenie sau cel de naștere ?

 314. buna spunetimi varog daca pot depune actele pentru redobindire cetateniei la abasada din atena daca sunt ilegal in tara

 315. Buna am asa o intrebare…paritii lui mama as scrisi unu ivan nationalitate moldovean si bunica ana nationalitate moldoveanc[ .e greseala ca in loc de litera a e pus[??? Va rog ajutatima

 316. Buna ziua,este posibil ca sa-mi acorde codul numeric personal al certificatului de nastere mai devreme decit termenul indicat (2 luni)?

 317. buna ziua! imi puteti spune va rog, daca bunicul este din 1937, iar bunica din 1942, sunt necesare ceva acte in privinta strabunicilor?
  Mersi

 318. Buna ziua!am si eu o intrebare: sunt casatorita cu un cetatean roman si as vrea si eu sa capat cetatenie romana, ce trebuie de facut pentru a o obtine?si unde?

 319. Buna seara!As vrea sa aflu daca pot depune pentru redobindirea cetateniei romine dublicate extrase in 2002 de la oficiile starii civile.

 320. Buna ziua!
  Am o intrebare. In 1998 mama a redobindit cetatenia romana, eu pe atunci aveam 14 ani, insa nu am fost inclusa in certificatul ei de cetatenie pe motiv ca tatal biologic nu mi-a dat acord la redobindire. In 2011 prin intermediul unui avocat in Bucuresti mi-a fost transcris Cert. nastere al meu si al copilului si cert. casatorie in baza actelor mamei. La fel si al surorii si copilului ei. Sora si-a facut atunci pasaport si a plecat peste hotare. Eu insa fiind insarcinata pe atunci cu al doilea copil nu am dat la pasaport. Cind am fost pe 23 ianuarie 2015 sa depun la pasaport la Iasi, nu mi-au primit actele pe motiv ca nu am certificat de cetatenie. Am depus actele la bucuresti si am primit refuz, pe motiv ca nu a fost identificata ca cetatean roman. Mi-au spus acolo ca trebuie sa depun dosar de redobindire si sa anulez toate actele de stare civila romanesti pe care le am.
  Care este procedura de anulare a actelor si unde trebuie sa merg? Se poate depune cerere la consulatul din Chisinau sau doar la Bucuresti? In cit timp se solutioneaza? Si nu voi avea probleme atunci cind voi depune cerere pentru o noua transcriere a actelor?
  Va multumesc anticipat!

 321. buna ziua ma numesc CERNEGA VIOREL vreau sa aflu cat timp mai am de asteptat pentru a primi ordinu actele le am depus an 24.12.2013

 322. Buna ziua. Am depus juramantul la data de 26 aprilie 2013. Pot sa continui acum procesul de obtinere a documentelor sau certificatul de cetatenie romana (foia galbena) are un termen de valabilitate? Multumesc anticipat

 323. buna,este posibel ca eu moldovean cu pasaport biometric sa depun actele pentru redobindirea cetatenii rom.,in grecia?

 324. Buna.
  1.Daca am certificatele de nastere si de deces a buneilor trebuie si certificatul de casatorie?
  2.Si la strabunei tot trebuie la fel?

 325. BUNA ZIUA,AS DORI O MICA INFORMATIE..EU AM BULETINUL ROMANESC SCAZUT,AS DORI SA PLEC ACASA LA SFARSITUL LUNII APRILIE,STIU CA INAINTE DE A PLECA TREBUIE SA MERG IN CONSULAT PT ELIBERAREA TITLULUI DE COLATORIE DAR ACELA E VALABIL DOAR O LUNA..EU VREAM SA-MI REZERV DEJA LOC LA AVION SI INTREBAREA MEA ESTE,,VA FI VALABIL BILETUL CHIAR DACA L-AM REZERVAT CU UN BULETIN SCAZUT SAU TREBUIE SA OBTIN INAINTE TITLUL DE CALATORIE SI APOI SA-MI I-AU BILETU???

 326. Buna, spunete-mi va rog daca fac pasaportul la consulatul din tara Moldova, care este termenul de valabilitate. si fiind cu domiciliu in Moldova voi putea munci in europa legal la fel ca cei ce fac cu domiciliu in Romania? mersi molt………..

 327. Buna ziua, mama mea a primit invitatia pentru a depune juramantul. A mers la chisinau sa se programeze (intruct vrea sa pastreze viza deresedinta in Moldova) si la programare i s-a spus ca trebuie sa pregateasca 2 dosare diferite pentru certificatul de nastere, certificatul de casatorie si pasaport. Este adevarat ca este nevoie de 3 dosare diferite?? Tot acolo i s-a spus ca desi tata a decedat oricum trebuie sa isi faca certificatul de casatorie, si ca acesta se face doar la Bucuresti? Este adevarat? cum pot sa ma adresez pentru a afla raspunsuri la aceste intrebari. Multumesc mult!

 328. buna ziua….pot sa aflu dupa ce depun juramintul la cit timp vine certificatul de nastere rominesc?

 329. buna ziua ma numesc ion ,ajutatima varog am depus dosarul la chisinau am un an si o luna dar nustiu nimic si nici un raspuns nu am nr dosarului 18176 vladco ion si vladco nichita a ficiorului

 330. Muradean Karen am de acum 3 ani decind am depus actele pentru redobindirea cetateniei romine rog frumos sa mi se comunice care este numarul meu de inregistrare a dosarului varog frumos sa verificati aceasta intrebare si va multumesc frumos astept respuns.

 331. salut,imi spuneti si mie va rog care e diferenta intre buletinul facut la IAsi si cel facut la Bucuresti??

 332. salut am o intrebare vreau sa stiu daca a venit CNP la certificatu de nastere al doamnei Buciuscan Elena din raionu Telenesti satu Inesti

 333. Ma intereseaza lista de acte necesare pentru indemnizatie la copil?

Leave a Reply


[ Ctrl + Enter ]